Kerststerren op de Sint Maartenschool

Geschreven door Ton op .

Het waren warme kerstdagen op de Sint Maartenschool met alle kerstactiviteiten met en voor de kinderen en hun ouders en leerkrachten.

De kerstweek stond bol van activiteiten rondom de prachtige kerstgroep die opgesteld stond in het hart van de school. De daarbij geplaatste kerstboom droeg een kerstbal met een van de sterren van Sint Maarten! Maandag tot en met woensdag was er een half uur na schooltijd een winter-kerstfair in de kleuterafdeling van de school.

Ouders konden hun weggegeven kerstspulletjes, door kleuters opgepimpt weer terugkopen waarbij de opbrengt voor het goede doel is. De kinderen van de groepen 2 speelden donderdagochtend het spel ‘De Kerstmus’ voor hun ouders en vrienden van Sint Maarten in de Sint Franciscuskerk. Een eenvoudig maar liefdevol tafereel! Als echte en oprechte sterren.

De kinderen van groep 6/7 speelden het sprookje ‘De Sneeuwkoningin’. Woensdagavond was in een sprookjesachtige ambiance de première voor de ouders en verdere familie. Donderdag speelden ze de musical 2 keer in de kerstvieringen van de kinderen van de groepen 3-8. De Sterrekinderen wezen als echte wegwijzers de weg naar de redding. Sterren van geluk waren er voor alle kinderen van de school als kerstwens voor hen en hun familie! Het kerstbuffet met – viering in de namiddag was een sfeervol gebeuren in de groepen terwijl de ouders zich op het schoolplein onder muzikale klanken vermaakten met glühwein, chocolademelk en kerstbrood. De grote sterren van de Sint Maartenschool.

Bekijk meer foto's van het kerstspel.

De prachtige kerstgroep van de school staat gedurende de kerstvakantie in een van de lokalen aan het Stadsstreng opgesteld.

Reactie toevoegen