Derde nederlaag op rij voor sc Bolsward (zo)

SC Bolsward (zo) moest zondag na twee nederlagen aantreden uit bij Udiros te Nieuwehorne. Het team was gebrand op eerherstel na de verliezentegen achtereenvolgens Warga (2-0) en Nicator (0-1). Het werd een kansloze nederlaag van liefst 5-0 tegen middenmoter Udiros.

SCB was gehavend door het gemis van zes spelers door blessures en familieomstandigheden, maar was desalniettemin vol goede moed om haar positie in de bovenste regionen te handhaven. Voor het seizoen was handhaving de doelstelling, maar deze doelstelling is in de winterstop bijgesteld naar het pakken van een periode. SCB maakt nog een goede kans op een periodetitel, maar de het verlies van 9 punten op rij en vooral de manier waarop werd verloren van Udiros voelt niet goed.

Zoals inmiddels bijna standaard kwam SCB in de 1e helft achter met 1-0.n. Een goede steekpass vanuit het middenveld in de 5e minuut werd op prachtige wijze op volle snelheid meegenomen door Kevin van den Belt. Hij liep de Bolswarder verdediging er uit en rondde feilloos af. Het spel speelde zich vervolgens voornamelijk op het middenveld af met vrijwel geen kansen voor beide goals. Tot de 40e minuut. Mounir Bouasrar, gestart als linksbuiten door afwezigheid van Lorenzo Lemmers, zette goed door op de achterlijn en gaf een prima pass op Uzgur Akkus. Akkus zag zijn goede inzet nog net gekeerd worden door de prima keeper van Udiros. Ruststand 1-0.

Wissel

In de rust werd Raymond Abelsma vervangen door Erray Ergoz. Ergoz, de spits van Zo2, mocht het als linksback proberen en Osman Bozkurt ging voor de verdediging spelen. Al in de 48e zorgde een foute pass van rechtsback Jochem van der Werf voor balbezit van Udiros, waarna wederom Van den Belt via een hard schot in de hoek de 2-0 aantekende.

SCB probeerde aan te zetten en had de aansluitingstreffer kunnen maken. Eerst had Mounir Bouasrar een penalty kunnen krijgen: hij werd op de achterlijn onreglementair gestuit, maar de correct leidende scheids zag er geen strafschop in. Een paar minuten later wist Paul Huisman een opgelegde kans niet te verzilveren.Vijf minuten later was de wedstrijd na de 3-0 van Udiros gespeeld.

Het werd nog erger voor het team van trainer Marc van Hiel. In de 65e en 75e minuut liep Udiros uit naar 5-0. SC Bolsward zakte door de ondergrens. Het missen van 6 spelers is een excuus, maar het gebrek aan inzet, scherpte en passie ontbrak deze middag. Het aanwezige Bolswarder publiek, werd lelijk in de steek gelaten.

Volgende week komt rode lantaarndrager ONB op bezoek in Bolsward (14.30 uur).