G-voetballers SC Bolsward tonen veerkracht tegen Heereveense Boys

In de afgelopen maanden werd er hard getraind door de vrouwen en mannen van het G team van SC Bolsward.
Positiespel, techniek en het plezier maken zijn wel speerpunten op de training en dat kwam er tijdens de wedstrijd al goed uit. We speelden tegen Heerenveense Boys die ons had uitgenodigd na het laatste treffen bij ons thuis. Een hele fijne tegenstander die zeer sportief was ook al in de eerste wedstrijd en hadden ook veel bijgeleerd.
In de eerste helft had Bolsward het moeilijk op veel fronten en stonden we soms niet helemaal goed in de positie. We waren ook wat gespannen begonnen hetgeen gelukkig aan het eind van de eerste helft veranderde, maar gingen wel met een 4-1 achterstand de rust in.
In de tweede helft veranderde het spelbeeld en was SC Bolsward de bovenliggende partij. Mooie aanvallen via de zijkanten en een strak georganiseerd middenveld zorgden voor 2-4, 3-4 en 4-4. Langzaam aan kreeg heerenveense boys het nieuwe spel van ons door en maakte ze 5-4. Daarna volgde  de 5-5, de 6-5 en ja hoor ook nog 6-6.
Vlak voor tijd maakte we een hensbal in ons strafschopgebied en ging de bal op de stip. Maar wij hebben natuurlijk Niels die al de hele partij geweldig stond te keepen maar een penalty ja dat is toch lastig.
De bal werd hard en zuiver ingeschoten en ja,ja hij keerde de bal en we stonden allemaal te juichen. Zelfs de tegenstander stond te klappen voor deze geweldige redding. Heel snel daarna was de wedstrijd afgelopen en hadden we eigenlijk allemaal gewonnen. Lekker nog een drankje en wat lekkers genomen in de kantine daar en natuurlijk ons technisch team Ingrid en Rene bedankt voor hun vakkundig inzicht!