Ook derde wedstrijd in nacompetitie levert Sc Bolsward drie punten op

Afgelopen zondag was de eerste ontmoeting in Zwaagwesteinde om een plek in de derde klasse. De thuisclub voor handhaving en de gasten uit Bolsward voor promotie naar die derde klasse. De thuisclub melde al op haar site dat trainer Marc van Hiel met o.a. Paul Huisman , Lorenzo Lemmers , Maxime Mulder  en Tom Bleeker een aantal prima spelers in zijn kader heeft.

De thuisploeg kende na het prima debuutjaar in de derde klas een wisselvallig seizoen en de uiteindelijk behaalde 32 punten bleken niet genoeg om de verfoeide nacompetitie te ontlopen. Het team van Wim de Ron & Pieter Santema lijkt na de deceptie op Ameland klaar voor deze belangrijke ontmoeting en zal met de steun van de hondstrouwe achterban een goede uitgangspositie willen creëren voor de tweede krachtmeting.

Dat de thuisclub een hondstrouwe achterban heeft bleek ook nu weer, rijen dik stond het publiek, waaronder ook nu weer veel Bolswarders rond het sfeervolle complex. De thuisclub had in het begin een licht overwicht, zonder echt gevaarlijk te worden. De Bolswarders lieten hen het werk doen, maar verder dan halverwege de helft van Sc Bolsward kwamen ze eigenlijk niet. Deniz Akkus hield zijn verdediging ver van eigen doel. Dus echte kansen kreeg het team van Wim de Ron niet.
Maar ook Sc Bolsward creëerde niet veel, maar via Lorenzo Lemmers en Paul Huisman werden er wel speldenprikjes uitgedeeld. De thuisclub werd twee keer echt gevaarlijk uit een corner en vrije trap, twee keer redde doelman Tolga Demirci subliem.

Na de thee was te zien dat de thuisclub veel energie had verspild en Sc Bolsward kreeg steeds meer mogelijkheden om op voorsprong te komen. Eerst was Lorenzo Lemmers er vandoor, maar de keeper redde. Een prima actie tussen Lemmers en Sahan Demirbas had beter lot verdiend. Dit alles betekende duidelijk dat Sc Bolsward de wedstrijd in handen had. De beloning kwam in de 80e minuut. De doorgebroken Mounir Bouasrar werd in het strafschopgebied onderuit getrokken. Een penalty en een rode kaart voor de verdediger van de thuisclub was het resultaat. Lemmers knalde de paal vanaf elf meter tegen de paal, maar de rebound was een prooi voor de attente Mounir Bouasrar: 0-1. Al met al een verdiende overwinning voor de Bolswarders, waarbij in de slotfase A-junior Jurjen Altenburg bijna een corner in de verste hoek draaide.

A.s. zondag is de alles beslissende return thuis tegen Zwaagwesteinde (aanvang 14.30 uur) om een plaats in de derde klas. We rekenen opnieuw op een grote schare supporters!