Sc Bolsward ZA een zwaar bevochten gelijkspel tegen Tollebeek

Zaterdag stond voor Sc Bolsward de wedstrijd  tegen Tollebeek op het programma.

Opnieuw een  tegenstander waar we weinig van weten.  Tollebeek speelt de laatste 4 seizoenen  in de  4e klasse. Ze zijn dit seizoen begonnen met een klinkende overwinning op Tzummarum, hebben gewonnen van Heeg en verloren van Wolvega en AVC . Sc Bolsward gaat na de goede resultaten tot op heden en een niet ongelukkige puntendeling van vorige week tegen Wolvega met vertrouwen van start.

Het wordt mede door dubieuze beslissingen van scheidsrechter van Zutpen een spectaculaire wedstrijd. Met het uiteindelijk behaalde gelijke spel kunnen beide partijen waarschijnlijk wel leven.
Bolsward gaat goed van start en weet  in de 2e minuut uit een corner van rechts buiten bereik van de Tollebeek-keeper de paal te raken. Dit is voorlopig echter de enige vermeldingswaardige actie van Bolsward. Bolsward heeft wel meer balbezit maar speelt in een te laag tempo en Tollebeek speelt directer en is in deze fase  gevaarlijker.  Dit leidt tot een tweetal doelrijpe kansen in de 11e (geblokt door Johan Bloemhof) en 12e minuut (puike redding doelman René Nieuwenhuis).

In de  18e  minuut is het toch raak als vanuit een afgeslagen aanval van Bolsward de bal bij de linker-aanvaller van Tollebeek komt en deze zijn vrijstaande teamgenoot Martin Apperlo weet te bereiken die de Bolsward-goalie  met een onhoudbaar schot het nakijken geeft. 0 – 1 De voorsprong geeft Tollebeek vertrouwen, men vindt elkaar gemakkelijker  en is een tijdlang de bovenliggende partij. De laatste 10 minuten voor de pauze krijgt Bolsward weer wat meer grip op de wedstrijd. In de 36e minuut komt Johan Holwerda een teenlengte tekort op een pass van Redmar Strikwerda en in de 39e minuut weet de Tollebeek-keeper met een geweldige safe Bolsward van scoren af te houden.

Na de rust zoekt Bolsward meteen de aanval. In de 49e weet Bart Gietema vanuit een op rechts opgezette aanval  te scoren. Het gejuich over deze gelijkmaker verstomt snel als de scheids op advies van de Tollebeek-grens dit glaszuivere doelpunt afkeurt ! De scheids maakt helemaal geen vrienden in Bolsward als hij in de 58e minuut een penalty-rijpe overtreding in de het strafschopgebied wegwuift. In de 62e  minuut scoort Bart Gietema op een afgemeten voorzet van Denis Hendriks de verdiende gelijkmaker. 1 – 1

Als de scheids in de 79e minuut op veertig meter afstand constateert (of op appelleren van de tegenstander?)  dat de Bolsward- keeper hands maakt buiten het strafschopgebied (?) en hem met rood uit het veld stuurt zijn de rapen gaar en wordt het nog 10 minuten billenknijpen. Tollebeek gooit alles op de aanval en Bolsward gaat manhaftig verdedigend de strijd aan en weet met Eli Rosenau |(niet voor niets een keeper-verleden) onder de lat Bolsward stand te houden. Een enerverend pot voetbal  met een niet in beste doen acterend Bolsward tegen een goed voetballende tegenstander.