VC Bolsward wint eerste thuiswdstrijd

Zaterdag 3 oktober 2015 stond de eerste thuiswedstrijd van VC Bolsward dames 1 op het programma. Tegenstander was Donitas dames 3, nieuwkomer in de 2e divisie B. Vorig jaar kwam Donitas D3 uit in de 3e divisie.

VC Bolsward startte met de volgende dames; Oda Prins(SV), Marrit Dijkstra (DIA), Marianne Dijsktra(HA), Imke van der Leest (HA), Anna Ijdema (HB) en Lotte Niezen (HB). VCB begon sterk aan de wedstrijd. De service liep goed. Donitas kon weinig tegenstand bieden. VCB was passend goed bezig waardoor Oda de aanvallers goed kon bedienen. Dit alles resulteerde in een setwinst van 25-16.

VCB begon de tweede set met dezelfde zes speelsters. Het goede spel van de eerste set werd doorgezet. De pass liep net als in de eerste zet ook goed. Hier en daar kwamen er wel meer fouten in het spel van VCB. Maar VCB wist zich tijdig te herpakken en ook deze set resulteerde in winst: 25-18.

De derde set kwam Fleur Wiersma (HB) erin voor Lotte Niezen. Donitas kwam beter in het spel en VCB begon meer fouten te maken. Donitas zocht veelvuldig de diagonaal speelster op. Zij wist een aantal keer hard langs het blok te slaan. VCB had moeite met hierop een antwoord te vinden. Passend liep het allemaal een stuk minder dan in de eerste twee sets. Marjan de Vries-Altena kwam in het veld om passend de boel te organiseren. In de slotfase van de set werd Fleur Wiersma gewisseld voor Ineke Hobma. De wissels pakten goed uit. VCB wist ook deze set naar zich toe te trekken. 25-22.

Arjan begon de vierde set met een compleet andere opstelling. Nina kwam erin voor Oda, Jolanda nam de positie in van Marrit, Marjan, Marianne en Ineke bleven staan en Fleur maakte de zes compleet. VCB begon niet goed aan de vierde set. Het spel werd voorspelbaar en Donitas maakte hier dankbaar gebruik van. Het blok van Donitas stond als een huis. Arjan paste de nodige wissels toe. Dit mocht helaas niet baten. De vierde set werd verloren: 20-25.