SC Bolsward (za) moet tevreden zijn met punt tegen Arum

BOLSWARD – Na de grote nederlaag in Sexbierum van vorige week tegen AVC, leek Arum een mooie tegenstander voor SC Bolsward om zich te revancheren. Op het dramatisch slechte kunstgrasveld, gevoed met extra rubberkorrels, maakten beide ploegen er een erg matige vertoning van.

De beginfase was voor Bolsward, maar tot goede aanvallen of kansen zou dit niet leiden. Arum stelde daar ook weinig tegenover. Na een klein half uur schoot een Arumer spits in buitenspelpositie snoeihard op de paal, dat was de enige opwinding in het eerste half uur.

Een paar kleine mogelijkheden kreeg SC Bolsward in de laatste tien minuten van de eerste helft. Na goed doorkoppen van Alexander Wiersma werd een schot van Bart Gietema geblokt. Vlak voor het rustsignaal leek Gietema dan toch te scoren, maar zijn kopbal werd door de rustige en prima keepende Robert Rinia gered. Opvallend aan het spel van SC Bolsward is dat de breedte van het veld in balbezit onvoldoend wordt benut en alles zich afspeelt in het overvolle centrum van het veld.

In de tweede helft gebeurde er meer, al was er zelden een goede aanval te melden. In de eenenvijftigste minuut kwam Arum zowaar op voorsprong. Een lange pass werd verlengd en zomaar stond Bolsward met 0-1 achter. Een blinde actie van een Arum-speler – botsing met de hoofden tegen elkaar – deed Martijn Bosklopper ernstig blesseren aan het hoofd. Hij werd vervangen door Arjan Posthumus. Toen de eveneens aan het hoofd geblesseerde Arumer het veld weer inliep zonder toestemming van de scheidsrechter, kreeg deze de tweede gele kaart gepresenteerd. Arum moest verder met tien man.

Met elf tegen tien kwam er iets meer dreiging. Na goed doorgaan van Denis Hendriks kon Gietema net niet het net vinden. De druk werd groter op het doel van Arum. Via een paar individuele acties stichtte de te weinig aangespeelde Jildert de Boer gevaar.
Dat leverde vooreerst nog niet meer op dan corners. In een enorme scrimmage kon geen Bolswarder het beslissende tikje geven. De stoïcijnse doelman Rinia leek de gevierde man bij Arum te worden tot in de negentigste minuut een prima voorzet van Bart Gietema vanaf de rechterkant door Jildert de Boer simpel werd binnengewerkt: 1-1.

In de vijf minuten blessuretijd kwamen er zowaar mogelijkheden. Na een doorkopbal van Bart kreeg de opstomende Jelle Huitema vrije doorgang. Helaas speelde hij de bal net te ver voor zich uit.
Zo eindigde deze zeer teleurstellende wedstrijd in 1-1. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen V en V’68 uit Garyp op de agenda.