Westergo komt tekort in eerste competitieduel

Bolsward – Een vernieuwd Westergo 1 verloor afgelopen zaterdag op eigen veld van sf Deinum. Na 70 minuten korfbal stond er een 13-17 eindstand op het bord. Voor de Bolswarders had er zeker meer ingezeten, gezien het feit dat het na drie kwart van het duel 12-12 stond. Een gebrek aan scorend vermogen nekte de Bolswarder formatie echter in de slotfase van de wedstrijd.

Westergo begon met een sterk vernieuwd (en verjongd) achttal, o.l.v. Johannes Miedema en Nik van der Land aan de wedstrijd. Vorig seizoen namen verschillende spelers afscheid van het spelen in Westergo 1. De geel-zwarten leverden schotkracht in maar kregen er wel jonge, gemotiveerde spelers voor terug.

Onder prachtige omstandigheden floot scheidsrechter Bouma om 15.30 uur het seizoen op gang. Westergo vloog uit de startblokken, hard werkend en vol strijd stond de thuisclub snel met 3-0 voor. Tegenstander Deinum schrok hier niet van en kwam langszij (3-3). Westergo bleef continu aan de goede kant van de score, hield zich niet bezig met het verbale spel van Deinum richting de scheidsrechter maar bleef zich richten op het korfballen. Na 35 minuten spelen stond er een schamele, maar terechte 5-4 voorsprong op het scorebord.

In de rust hamerde oud-speler en (nu interim-coach) Miedema op het gebruiken van de ruimtes achter de korf. Dit had meteen effect, binnen 2 minuten na de thee kwam Westergo opnieuw op een marge van drie: 7-4. Deinum sloot aan (7-6) en op 8-6 was er voor Westergo nog één keer een voorsprong van twee punten. Deinum kroop dichterbij maar Westergo bleef strijd en inzet leveren. Tot 12-12 scoorden beide ploegen om en om en ontstond er een boeiende en spannende wedstrijd.

Deinum schakelde een tandje bij en liep zomaar weg naar 12-17. Het scoren viel stil aan Bolswarder zijde. In het slotkwartier wist men nog maar éénmaal te scoren, zodat er een ietwat geflatteerde 13-17 eindstand op de borden kwam. Voor Westergo een redelijke start, na zoveel wisselingen. Komende zaterdag wacht het verre uitduel tegen en in Amsterdam.

Scores Westergo 1: Hedzer Eringa 4 (1 strafworp), Marleen Lingsma 2, Jesper van Breeden 2, Mireille Wolthuizen 2, Dieuwke de Boer 1 (strafworp), Franck Kort 1, Mirna Feddema 1